Tuesday 27 September 2022

Hogyan válasszunk kültéri szolár fényforrásokat?

Hogyan válasszunk kültéri szolár fényforrásokat?

Miért jó a szolár lámpa?

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi előnye van a napfénnyel működő fényforrásoknak! Egy biztos, a használatukkal csak nyerhetünk:

  • A természetes, megújuló energiaforrással működő szolár lámpák költségkímélőek, hiszen az áruk megfizethető, és csupán egyszeri befektetést igényelnek. Ráadásul a megvételük után nem szükséges áram a működésükhöz, csupán az ingyenesen rendelkezésre álló napfény, így elfelejthetjük a villanyszámlát is.

  • Fényérzékelőjüknek köszönhetően önműködőek, így nem kell a le- és felkapcsolásukkal bajlódnunk. Amint elég sötét lesz, automatikusan felkapcsolnak, majd hajnalban napfelkeltekor lekapcsolnak.

  • A szolár lámpák felszerelése rendkívül egyszerű, hiszen nem kell kábelekkel bajlódnunk. Legtöbbször csak leszúrjuk a földbe, vagy felakasztjuk a plafonra, és máris használható. Ha meguntuk a kert egyik pontján, akkor pontosan olyan könnyen, mint ahogy először felszereltük, át is helyezhetjük máshova. A már meglévő lámpa-hálózat könnyen bővíthető, alakítható később is.  

  • A kábelek és villany hiánya, illetve az égők hűvös érintése miatt gyermekek és háziállatok mellett rendkívül biztonságos.

  • Környezetkímélő. Nem tartalmaz toxikus hozzávalókat, és sokkal hosszabb ideig használható, mint egy hagyományos fényforrás. Ráadásul a legkisebb mértékben sem járul hozzá a globális felmelegedéshez.

  • A karbantartásával minimális dolgunk van, hiszen a szolár fényforrásoknak kevés mozgatható részük van, így lassabban mennek tönkre.

  • A napfénnyel feltöltött lámpák megbízhatóak, hiszen egy esetleges áramszünet esetén is égve maradnak.

  • Ritkán hangoztatott ám annál jelentősebb tulajdonságuk, hogy nem termelnek infravörös fényt, így a bogarak nem rajzanak körülöttük.

A kültéri szolár fénytestek típusai

Az egyszerűen felszerelhető szolár lámpák nagyon sokoldalúak, hiszen szinte mindenhová rögzíthetőek. A széleskörű felhasználhatóság miatt a forma- és színviláguk is végtelenül változatos. Mint minden lámpa esetében, itt is a funkció a legfontosabb nézőpont, azaz hogy mire szeretnénk használni a lámpát?

  • A szolár lámpatestek legnépszerűbbike a földbe szűrható, ösvényeket megvilágító lámpa. Ezek a kerti utak és kocsibeállók megvilágítására alkalmasak. Gyakran rendelkeznek időzítővel és mozgásérzékelővel is, amely még több energiát spórol a felhasználónak.

  • A funkcionális lámpák egy konkrét tárgyat világítanak meg, ezért ezeknek van a legerősebb fényük. Ilyenek például a bejárati ajtó melletti vagy a postaládához szerelt lámpák.

  • A legkisebb fényük a kerti elemeket, növényeket kiemelő lámpáknak van. Ezek csupán egy-egy dolog halvány megvilágítására, a kert hangulatosabbá varázsolására szolgálnak.  

  • A dekoratív lámpák a földön csücsülő békától az ágon fészkelő baglyon és a mécsest tartó törpén át a bokorban világító lepkéig rengeteg formában megtalálhatóak. Különösen kedveltek a kisebb-nagyobb lampionok és különböző fényfüzérek, de vehetünk akár világító köveket is.   

Akármelyik szolár lámpát is választjuk, a legfontosabb, hogy a napelemet érje megfelelő mennyiségű napfény. Amennyiben ez közvetlenül nem oldható meg, a lámpához tartozó panelt napos helyre kell helyezni, ezzel kiküszöbölhető a probléma.



Olvasókaros állólámpák Olvasókaros állólámpák Olvasókaros állólámpák LED izzós függesztett lámpák LED izzós függesztett lámpák LED izzós függesztett lámpák Oldalfalba beépíthető lámpák Oldalfalba beépíthető lámpák Oldalfalba beépíthető lámpák

Norlys

Norlys csillár, Norlys nagy lámpa, Norlys pezsgőburás lámpa, Norlys  kristály lámpa, Norlys kristálylámpák, Norlys kristálycsillárok, Norlys kristályok, Norlys kicsi lámpa, Norlys falikar, Norlys függeszték, Norlys kapcsolós lámpa, Norlys álló lámpa, Norlys asztali lámpa, Norlys hosszú lámpa, Norlys olcsó lámpa, Norlys antik lámpa, Norlys spot lámpa, Norlys kültéri lámpa, Norlys gyerek lámpa, Norlys kerek lámpa, Norlys négyzetes lámpa, Norlys kocka lámpa, Norlys réz lámpa, Norlys színes lámpa, Norlys fehér lámpa, Norlys króm lámpa, Norlys   előtéri lámpa, Norlys fürdoszobai lámpa, Norlys konyhai lámpa, Norlys halószobai lámpa, Norlys hangulat lámpa, Norlys mennyezeti lámpa, Norlys budaörsi webáruház, Norlys budaörsön lámpaweb, Norlys lámpa webáruház, Norlys olaszlámpák, Norlys töröklámpák, Norlys lámpa, Norlys Globo lámpa, Norlys Ideal lux lámpa, Norlys Özcan lámpa, Norlys Sevinc lámpa, Norlys Kolarz lámpa, Norlys Massive lámpa, Norlys stb. A gyártó közel 50 éves múlttal rendelkezik, Norlys a gyártás a saját tulajdonukban lévő, Norlys európai gyárban folyik, Norlys így felügyelve a felsőkategóriás minőséget. Skandináviában a piacvezetők között tartják számon, Norlys versenyképes árakkal és egyedülálló szolgáltatási színvonallal pozicionálják. A gyár az egyszerű házak-, Norlys kertek megvilágítástól kezdve egészen a hotelek, Norlys utcai világítások, Norlys nagy projektek kivitelezéséig képes megoldást nyújtani. Gyártó hivatalos oldala: http://norlys.no/  

Norlys NO-315B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-315B Norlys NO-315B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-315B Norlys NO-315B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-315B Norlys NO-315B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-315B Norlys NO-314B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-314B Norlys NO-314B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-314B Norlys NO-314B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-314B Norlys NO-314B Bologna kültéri állólámpa / Norlys / lámpa NO-314B

KWa73c1635301e825155318b69c9511bf0

No comments:

Post a Comment

Havidíjas keresőoptimalizálás ügyvédi irodának

Mi, egy weboldal készítéssel és havidíjas keresőoptimalizálással foglalkozó cég vagyunk. Weboldalak elkészítését vállaljuk kulcsszóra optima...